Chocolade kopen in een chocolaterie

Chocolade is een populair cadeau. Of het nu gaat om een cadeau voor je geliefde, voor vrienden of voor familie, chocolade is bijna altijd gepast. Deze zoete lekkernij wordt gemaakt van cacaoboter en cacaomassa. Verschillende soorten chocolade worden gemaakt met verschillende aandelen van deze ingrediënten.

Soorten chocolade
De bekendste soorten chocolade zijn witte chocolade, melkchocolade en pure chocola. Bij het maken van witte chocolade wordt geen cacaomassa gebruikt, alleen boter, melk en suiker. Melkchocolade bestaat uit cacaomassa, boter en suiker. Ook pure chocolade bestaat uit deze bestanddelen. In pure chocolade is het aandeel cacao hoger dan bij melkchocolade. Dit maakt dat deze chocolade wat bitterder smaakt dan melkchocolade. Hoe hoger het aandeel cacao, hoe bitterder de chocolade smaakt.

Is chocolade gezond?
Vanwege het hoge aandeel suiker en vet is het wat overdreven om chocolade echt gezond te noemen. Toch zitten er een aantal bestanddelen in chocola waar mensen van kunnen profiteren. Chocolade staat er namelijk om bekend dat het de bloeddruk wat kan verlagen. Daarnaast zitten er stoffen als cafeïne en theobromine in chocolade. Deze stoffen kunnen voor een geluksgevoel zorgen.

Voor dieren is chocolade absoluut niet gezond. Honden en ook paarden kunnen de stof theobromine niet verwerken en kunnen hierdoor overlijden. Pas dus altijd op als je chocolade in huis hebt en je huisdieren hier bij zouden kunnen.

Chocoladecadeaus
Er zijn een aantal momenten in het jaar dat er traditioneel veel chocoladecadeaus bij een chocolaterie worden gekocht. Dit is bijvoorbeeld het geval rondom Valentijnsdag, Pasen en aan het einde van het jaar, rondom de feesten in december. Rondom Valentijnsdag zijn vooral bonbons erg populair. Deze kleine chocoladeverrassing bestaat uit een laagje chocolade met een lekkere vulling. Er zijn bonbons te verkrijgen met alle denkbare vullingen. Houd je van fruit? Kies dan voor bonbons met een vulling van banaan, ananas, perzik of een andere fruitsoort. Daarnaast zijn er ook veel bonbons met een vulling van toffee of karamel.

Rondom Pasen worden veel paaseitjes en chocoladefiguren verkocht. Aan het einde van het jaar gaat het voornamelijk om chocoladeletters. In een chocolaterie, bijvoorbeeld Bakkerij Voncken, worden veel van deze producten met de hand gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de chocolatiers ervoor kunnen zorgen dat de producten van goede kwaliteit zijn. De chocolade uit een chocolaterie kan daardoor net wat anders smaken dan de chocolade uit een supermarkt.

Houd jij van chocolade of ken je iemand die hier gek op is? Dan is een chocoladecadeau zeker geschikt! Of het nu voor vrienden, een geliefde of collega’s is, chocolade is altijd gepast!


Delen